slide

Nieuwsberichten, taalweetjes en zo nog weleens wat…

Leuke taalweetjes, tips om met je tekst je doelgroep te bereiken en de activiteiten van TekstBalk Redactiebureau: daarover lees je hier…

Heb je andere vragen? Neem dan contact op.

Buurtpraat op het dorpsplein in Olland

Wat leeft er in Olland? Voor veel inwoners is dat grotendeels wel bekend, want Olland kent nog steeds een grote saamhorigheid. Toch is het goed om af en toe eens bij te buurten over allerlei zaken. Komende zaterdag bieden de dorpsraad, gemeente en Welzijn de Meierij daar gezamenlijk de perfecte gelegenheid voor. Er staat dan namelijk van 10.00 tot 13.00 uur een heuse buurtpraat op het programma.

Op het dorpsplein zullen drie tenten verrijzen. Er is voldoende ruimte, zodat iedereen coronaproof met elkaar in contact kan komen. Bovendien staat de koffie en thee klaar. “Alle Ollanders zijn welkom”, geeft Dianne Erp van Welzijn de Meierij aan. “Vroeger was de sociale betrokkenheid groter, maar nu is alles individueler. Het doel van de buurtent is om mensen in de gelegenheid te brengen om te vertellen wat hen bezighoudt.” Zowel de Dorpsraad, wethouder Menno Roozendaal, buurtadviseur Henk de Laat, Welzijn de Meierij, wijkagent Dirk Meier, Woonmeij, Buurtinformatie Netwerk (BIN), als bestuur van De Loop’r zijn bij de buurtpraat vertegenwoordigd.

Met al die partijen bij elkaar, zijn de lijntjes kort en kunnen alle onderwerpen goed besproken worden. Denk bijvoorbeeld aan zaken als verkeer en veiligheid, zwerfvuil, openbare verlichting, onderhoud in de wijk, buurtpreventie en -bemiddeling, maar ook vragen over zorg, welzijn en vrijwilligerswerk of over eenzaamheid in de buurt. Heb je als Ollander dus iets aan de orde te brengen? Kom er dan zaterdag 26 september tussen 10.00 en 13.00 uur over buurten op het dorpsplein in Olland.