slide

Nieuwsberichten, taalweetjes en zo nog weleens wat…

Leuke taalweetjes, tips om met je tekst je doelgroep te bereiken en de activiteiten van TekstBalk Redactiebureau: daarover lees je hier…

Heb je andere vragen? Neem dan contact op.

Nieuwsblog

Stapel op: digitale blokkendoos vol kleuteractiviteiten

Stapel op is een handige tool waarmee leerkrachten kwalitatief kleuteronderwijs kunnen bieden. Het is leuk, uitdagend én het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit. Met Stapel op kunnen kleuterleerkrachten bouwen aan hun eigen kleuteronderwijs. In de digitale blokkendoos zitten een heleboel activiteiten waarin je zelf kan zoeken én die bijhoudt welke leerdoelen er zijn aangeboden. Zie stapelop.nl Ik ben er trots op dat ik de laatste jaren met TekstBalk Redactiebureau een bijdrage heb mogen leveren aan dit super mooie project!

Officieel taalassessor Nederlands

Eindelijk zijn de papieren binnen en daarmee het bewijs dat ik me officieel TOA Taalasssessor Nederlands mag noemen! Met het certificaat TTA NL in handen zie ik de toekomst met een blij hart tegemoet. Alle mbo-examens Nederlands mag ik nu officieel afnemen en beoordelen (spreken, gesprekken en schrijven). De laatste maanden heb ik als assessor al heel wat ervaring opgedaan met het beoordelen van mondelinge en schriftelijke examens Nederlands op 2F en 3F-niveau. Hopelijk gaan er nog heel wat examens volgen …         TOA…Lees verder >

Buurtpraat op het dorpsplein in Olland

Wat leeft er in Olland? Voor veel inwoners is dat grotendeels wel bekend, want Olland kent nog steeds een grote saamhorigheid. Toch is het goed om af en toe eens bij te buurten over allerlei zaken. Komende zaterdag bieden de dorpsraad, gemeente en Welzijn de Meierij daar gezamenlijk de perfecte gelegenheid voor. Er staat dan namelijk van 10.00 tot 13.00 uur een heuse buurtpraat op het programma.

Woord van het jaar: ‘Boomer’

Wie had dat gedacht, het woord van het jaar 2019 is niet ‘klimaatspijbelaar’ geworden en ook niet ‘klimaatdrammer’. In plaats daarvan werd het ‘boomer’.

Taalvraag? Bel de taaltelefoon

Heb je weleens gehoord van de taaltelefoon? Het lijkt misschien achterhaald, in deze tijden van apps en sociale media, maar blijkbaar worden er zo nog altijd heel wat vragen beantwoord.