slide

Nieuwsberichten, taalweetjes en zo nog weleens wat…

Leuke taalweetjes, tips om met je tekst je doelgroep te bereiken en de activiteiten van TekstBalk Redactiebureau: daarover lees je hier…

Heb je andere vragen? Neem dan contact op.

Spellingsniveau op kantoor: voldoende of …?

Een tekst vol met spelfouten: dat is natuurlijk niet de bedoeling. Sterker nog, we ergeren ons behoorlijk aan elke fout die we tegenkomen. Vooral in officiële correspondentie vinden we het uit den boze. Dat kan toch niet! Daar gaat de goede reputatie!

Blijkbaar zien we de fouten dus wel. Maar waarom maken we ze dan? Hoe komt het dat de spelfouten ons om de oren blijven vliegen? Viking onderzocht het spellingsniveau op kantoor en kwam tot verrassende ontdekkingen. Blijkbaar vinden we ons eigen niveau bijna altijd voldoende of goed, maar de spelling van anderen vertrouwen we een stuk minder. Als we zelf ergens over twijfelen, dan zoeken we het zelfs liever uit via Google, dan via onze collega’s!

En aan welke fouten hebben we de grootste hekel? Ook dat werd onderzocht. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 325 respondenten. Viking verzamelde alle resultaten en maakte er deze infographic van.

Bron: Viking