slide

Nieuwsberichten, taalweetjes en zo nog weleens wat…

Leuke taalweetjes, tips om met je tekst je doelgroep te bereiken en de activiteiten van TekstBalk Redactiebureau: daarover lees je hier…

Heb je andere vragen? Neem dan contact op.

Training sociale vaardigheden voor SW’ers – door Martha School

Werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? De wil is er wel. Toch hebben deze medewerkers het vaak niet gemakkelijk op de werkvloer. Of dat beter kan? Volgens Martha School wel. Ze heeft haar bedrijf niet voor niets Omwenteling genoemd. Als zelfstandig trainer geeft ze voor Ergon cursussen in sociale vaardigheden (SoVa) aan mensen uit de sociale werkvoorziening.

Hoe het werk beter verlopen kan? “Alle antwoorden daarop zitten in de cursisten zelf. Ik ben alleen maar een hulpmiddel”, geeft Martha aan. “Het gaat erom dat die antwoorden eruit komen. Dat is voor mij de uitdaging. Hoe krijg ik de ander zover dat hij het beseft en denkt: ‘Dat ga ik anders doen, want dan krijg ik het wel voor elkaar’?

Aan het begin van een cursus zijn het allemaal individuen, maar aan het einde vormen ze samen één groep. Hoe Martha dat voor elkaar krijgt? Bekijk dan het artikel in het SW-Journaal.