slide

Nieuwsberichten, taalweetjes en zo nog weleens wat…

Leuke taalweetjes, tips om met je tekst je doelgroep te bereiken en de activiteiten van TekstBalk Redactiebureau: daarover lees je hier…

Heb je andere vragen? Neem dan contact op.

Een eigen bedrijf starten in de zorg?

Hoe start je als ZZP’er? Als antwoord op die vraag kun je heel wat informatie vinden. Maar wat, als je informatie zoekt over het starten in de sector waar jouw interesse ligt? Waar loop je tegenaan als startend winkelier, of als starter in de zakelijke dienstverlening? In de bouw heb je met andere regels te maken, dan bijvoorbeeld in de zorg. Om Rooise (pre)starters hierin te ondersteunen, biedt het Starterscollectief hen de kans om ‘aan de keukentafel te schuiven’ bij ervaren ondernemers uit specifieke sectoren.

Het vorige keukentafelgesprek, starten in de bouw, werd door de aanwezigen als zeer opbouwend ervaren. Ook over starten in de zorg valt heel wat te melden. Donderdag 21 januari schuiven Solange Schmit en haar zoon Roemer aan de keukentafel. In 2007 startten zij samen als zelfstandige in de zorg. “Ik weet nog heel goed hoe enthousiast we begonnen”, vertelt Solange. “Praktisch hadden we het goed voor elkaar. Toch hadden we ons iets te weinig verdiept in de financiële wijzigingen in de zorgmarkt. Dat was onze beginnersfout.” In 2014 gooide het duo het roer om en richtten ze een BV op. Met Medeja richten ze zich met name op personeelsdiensten in de zorg. Ook bieden ze zelf hun diensten aan in de zorg.

Wil jij starten als ZZP’er in de zorg? Meld je dan direct aan via info@starterscollectief.nl  en schuif donderdag 21 januari van 20.00-22.00 uur aan de keukentafel bij Solange Schmit en Roemer Hof. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. Eventuele vragen kun je bij de aanmelding direct doorgeven, dan kan daarop worden ingespeeld. Na het aanmelden krijg je een bevestiging met aanvullende informatie. De locatie? Dat spreekt eigenlijk voor zich. Voor starten in de zorg ga je natuurlijk naar onze Rooise zorginstelling: Odendael.

Na dit keukentafelgesprek volgen er nog een aantal, zoals: het starten van een winkel, in de zakelijke dienstverlening en met een webshop. Heb jij plannen in een andere richting en wil je daar graag meer over te weten komen? Neem dan contact op met het Starterscollectief. Meer informatie is verkrijgbaar via info@starterscollectief.nl of tel 0413-530234.