slide

Nieuwsberichten, taalweetjes en zo nog weleens wat…

Leuke taalweetjes, tips om met je tekst je doelgroep te bereiken en de activiteiten van TekstBalk Redactiebureau: daarover lees je hier…

Heb je andere vragen? Neem dan contact op.

Een eigen bedrijf starten in de bouw?

Hoe start je als ZZP’er? Als antwoord op die vraag kun je heel wat informatie vinden. Maar wat, als je informatie zoekt over het starten in de sector waar jouw interesse ligt? Waar loop je tegenaan als startend winkelier, of als starter in de zakelijke dienstverlening?  In de bouw heb je met andere regels te maken, dan bijvoorbeeld in de zorg. Aangezien het Starterscollectief als doel heeft om Rooise (pre)starters te ondersteunen, wil de stichting graag een handje helpen.

Aan de keukentafel
De komende tijd kunnen (pre)starters ‘aan de keukentafel schuiven’  bij ervaren ondernemers uit  een specifieke sector. De eerste bijeenkomst staat al gepland. Donderdag 17 december zijn (pre)starters in de bouw van harte welkom op een zeer toepasselijke locatie. Die avond nemen Gerrit van de Koevering (de Koef timmerwerken) en John van der Velden (Bricol Bouwbedrijf) plaats aan de ‘keukentafel’. Wat er besproken wordt? “Ondernemersvaardigheden, een stukje calculatie, wat komt er kijken bij het huren van bedrijfsruimte… Dat soort zaken zullen zeker aan bod komen”, aldus John van der Velden. “In de bouw hebben we te maken met BTW-verleggingsregelingen, het 6%-tarief en heel wat regelgeving. Het gaat om meer dan alleen het uitvoeren van het vak.”

Wil jij starten als ZZP’er in de Bouw? Meld je dan vandaag nog aan via info@starterscollectief.nl en sluit je a.s. donderdag 17 december aan bij het gesprek. Gerrit van de Koevering en John van der Velden nemen van 20.00-22.00 uur plaats aan de keukentafel.  Heb je nu al vragen? Geef ze bij de aanmelding direct door, dan kunnen de tafelheren erop inspelen. Na het aanmelden krijg je een bevestiging met aanvullende informatie. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Na dit keukentafelgesprek zullen er nog een aantal volgen, zoals: het starten van een winkel, als ZZP’er starten in de zorg, in de zakelijke dienstverlening en met een webshop.  Heb jij plannen in een andere richting en wil je daar graag meer over te weten komen? Neem dan contact op met het Starterscollectief. Meer informatie is verkrijgbaar via info@starterscollectief.nl of tel 0413-530234.