slide

Nieuwsberichten, taalweetjes en zo nog weleens wat…

Leuke taalweetjes, tips om met je tekst je doelgroep te bereiken en de activiteiten van TekstBalk Redactiebureau: daarover lees je hier…

Heb je andere vragen? Neem dan contact op.

Trends voor 2018: Goed gerichte content steeds belangrijker

Het nieuwe jaar is van start. Hoe het ons in 2018 zal vergaan? Dat is nu nog een verrassing, maar toch kunnen we ons wel voorbereiden en actief vooruit kijken naar wat ons te wachten staat. Op het gebied van marketing en communicatie houdt TekstBalk Redactiebureau de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten en zodoende hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet.

Dat de online markt alleen maar verder groeit, zal geen verrassing zijn. Vooral het mobiele verkeer gaat meer betekenis krijgen. Apps worden langzaamaan gemeengoed en mobiele websites zullen veel bezoekers trekken. Goede (online) content wordt dan ook alleen maar van groter belang!

SEO blijft belangrijk

SEO heeft al jaren een van de beste ROI’s (Return on Investments) en zal ook dit jaar nog van groot belang zijn. Sterker nog: goede content wordt alleen maar van groter belang. Goede content bevat niet alleen de nodige informatie, maar is via de juiste zoekwoorden ook goed vindbaar. Bovendien is goede content steeds specifieker gericht. Eén algemene doelgroep volstaat niet meer. Aangezien er steeds beter kan worden ingezoomd, staat de specifieke klant steeds meer centraal. Goede content sluit daar naadloos op aan.

SEO zoektermen en longtail zoekcombinaties

Aangezien er steeds meer mobiele tools zijn die met de stem bediend worden, zal er ook steeds vaker met behulp van spraak worden gezocht. Met het toetsenbord wordt er over het algemeen gezocht op één of twee steekwoorden. Een ingesproken zoekopdracht betreft echter vaak een korte vraag of zin. Er moet dan ook meer worden geoptimaliseerd op natuurlijke SEO zoektermen en Longtail zoekwoordcombinaties.

Gebruiksvriendelijke websites blijven hoog scoren.

Voor zoekmachines als Google blijft het belangrijk dat de getoonde websites en webshops, gebruiksvriendelijk zijn. In 2018 zal het bezoekersgedrag nog zwaarder gaan meewegen bij het rangschikken van de zoekresultaten. En hoe zorg je ervoor dat je bezoekers niet alleen naar je site trekt, maar ze daar ook houdt? Alles draait om gemak en toegevoegde waarde. Om snel de juiste informatie te vinden, moet de site eenvoudig van structuur zijn en mag het openen van een nieuwe pagina niet te lang duren. En de informatie? Eigenlijk behoeft dat geen nadere toelichting. Zonder relevante content komt de boodschap immers nooit over!

Wilt u uw doelgroep gemak en toegevoegde waarde bieden met Seo-vriendelijke teksten? Neem dan contact op met TekstBalk Redactiebureau: Uw rechterhand voor de geschreven tekst.